اکوکاردیوگرافی جنین (اکوی قلب جنین) به تشخیص بیماری قلبی در مراحل اولیه کمک می کند

طبق آمار جهانی موجود از هر یک هزار کودک، هشت نفر دچار بیماری قلبی مادرزادی هستند که این امر شایع ترین عامل ناهنجاری و مرگ و میر در بین بیماری های مادرزادی در کودکان است.

وی با اشاره به پیشرفت روش های غیر تهاجمی در تشخیص و درمان بیماری، گفت: اکوی قلب جنین روشی موفق در تشخیص بیماریی های مادرزادی قلب است که موجب مدیریت و درمان به موقع کودک از هنگام تکامل جنین می شود. با انجام اکو جنینی قلب در مراکز درمانی امکان شخیص بیماری های مادرزادی قلب جنین در زمان جنینی و حین بارداری فراهم شده است.

مادرانی که دارای بیماری قلبی مادرزادی در خود و یا فرزند قبلی خود هستند و یا دارای بیماری های خاص مثل لوپوس و بیماری متابولیکی ازز جمله فنیل کتونوری و دیابت و یا در مجاورت با عفونت های خاص مثل سرخچه بوده و همچنین کسانی که سابقه مصرف داروهای اعصاب همچون داروی ضد تشنج داشته قبل از اقدام به بارداری ضروری است با پزشک خود مشورت و در صورت بارداری به پزشک متخصص قلب اطفال معرفی شوند.

لایه پوستی پشت گردن ضخیم شده در جنین، مجرای وریدی غیر طبیعی، دیده شدن مایع در شکم یا ریه و یا دور قلب جنین و بی نظمی هایی قلب جنین یافته های غیر طبیعی مهم هستند که توسط سونوگرافی گزارش می شود و احتمال کاریوتایپ های غیر طبیعی در جنین که توسط آزمایش های خاص دوران بارداری معلوم می شود از جمله فاکتورهایی هستند که تاکید بر انجام اکوی قلب جنین می کنند.

اکوی قلب جنین توسط امواج صوتی صورت می گیرد و هیچ ضرر و زیانی برای جنین ندارد، بهترین زمان معرفی بیمار جهت انجامم اکوکرادیوگرافی جنین هفته ۱۸ تا ۲۴ حاملگی است تا با تشخیص بیماری های قلبی قبل از تولد تصمیم برای ادامه حاملگی و درمان بیماران بعد از تولد فراهم می شود.